dissabte, 17 de març del 2012

Aprenem nous conceptes experimentant

Estudiant el tema de l’aigua hem après un munt de coses. Hem resolt incògnites com la formació de la pluja, reflexionat sobre la importància que té l’aigua en tots els éssers vius, hem entès com podem evitar que l’aigua es malbarati,  també què és un embassament i com funciona una presa,hem portat a classe un munt de fotografies i en moltes d’elles hem pogut observar els diferents estats de l’aigua... però sens dubte, el que més ens ha agradat, és com espontàniament els avions hem pensat experiments on l’aigua ha estat la protagonista.

L'Àlex ens barreja l'oli amb l'aigua i ens fa observar com sura l'oli i quin color adquireix l'aigua segons la posició en que l'estiguem mirant.

La Clàudia ens ensenya a fer pa barrejant l'aigua amb el llevat, un xic de sal i farina.

L'Anna experimenta què passa quan es barreja l'aigua i el sucre. I ens explica que el sucre en pols es dissolt abans que el sucre en forma de caramel.


La Sara barreja aigua i farina i ens descobreix el canvi de color de l'aigua i ens fa observar com costa que es dissolgui la farina.

El Miguel ens fa un experiment de flotació i entre tots descobrim per què algunes coses suren i d'altres no.

La Camila ha descobert un experiment molt divertit que ens demostra la força de l'aigua.

El Gerard ens fa dos experiments. En un, observem com quan posem un pal dins l'aigua, per mitjà de la refracció sembla que el pal es torci. En l'altre ens mostra com també gràcies a la refracció, descobrim que a dins d'un pot hi ha una moneda.

1 comentari: